Molen ‘De Lelie’ in Eenrum is de 94ste molen die Nico bezoekt, nog zes te gaan

Molen 'De Lelie' in Eenrum
Molen 'De Lelie' in Eenrum © Steven Radersma/RTV Noord
Nico Papineau Salm uit Amsterdam begon in juni 2020 aan een omvangrijk project: hij wil honderd molens bezoeken in twee jaar tijd.
Dat doet hij niet zomaar: Papineau Salm is voorzitter van ‘De Hollandsche Molen’. Deze vereniging, die zich inzet voor het behoud van de Nederlandse molens, bestaat 15 mei aanstaande precies honderd jaar.

Weer op schema

Het leek de voorzitter een mooie gelegenheid om honderd van de 1200 molens in Nederland te bezoeken. Door corona moest hij een groot aantal bezoeken uitstellen. Maar inmiddels ligt hij weer op schema.
De Lelie is molen nummer 94 op het lijstje van Nico

Zevende in Groningen

‘Dit is de 94ste molen die ik bezoek’, zegt Papineau Salm. 'Nog zes te gaan dus. Volgende week ben ik bijvoorbeeld in Rotterdam, daarna staat nog een molen in Limburg op het programma. Hoeveel molens ik in de provincie Groningen heb bezocht? Dit is de zevende.’
Ik kan me voorstellen dat Eenrumers trots zijn op deze molen
Papineau Salm - voorzitter van ‘De Hollandsche Molen’

Echt fantastisch

'Deze molen ziet er echt fantastisch uit’, zegt hij na een rondleiding door de molen. ‘Het winkeltje beneden is mooi, het ziet er allemaal heel mooi en goed onderhouden uit. Ook mooi dat er maar liefst 25 vrijwilligers zijn in het dorp die de molen draaiende houden. Ik kan me voorstellen dat ze er trots op zijn, de molen heeft ook een mooie plek in het dorp.’