Terlouw voorstander van kabelbaan

GRONINGEN - 'Een kabelbaan van en naar het Groninger Forum zou fantastisch zijn'. Dat zei Jan Terlouw maandagavond tijdens een gesprek met de Groninger gemeenteraad.
Terlouw was op het Stadhuis om zijn rapport over het Forum toe te lichten. In een eerder gesprek informeerde hij al eens hoe de gemeenteraad over een kabelbaan denkt. En maandag hield hij er (zelfs) een warm pleidooi voor.

Reactie Groningen City Club

De Groningen City Club (GCC) is blij met de steun van Terlouw voor de kabelbaan. De ondernemersvereniging is initiatiefnemer van de kabelbaan en deed een aantal jaren geleden al eens een haalbaarheidsonderzoek. Het stadsbestuur zag er toen niets in. Na de uitspraken van Terlouw is de GCC optimistisch. Ze denkt dat Terlouw veel invloed heeft en is er nu van overtuigd dat de kabelbaan er komt.

Gesloten deuren

Na afloop van het vragenuurtje met Terlouw vergaderde de raad achter gesloten deuren verder over het Forum. Aan de orde was de nieuwe subsidie-aanvraag, die het gemeentebestuur naar de provincie gaat sturen. Dat gebeurt waarschijnlijk nog deze week. De aanvraag wordt pas openbaar als die naar Provinciale Staten is gestuurd.