Film 'Jäger' van Julian Verkerk ook in de prijzen bij Beste Groninger Films

De winnaar van de Beste Groninger Films 2022
De winnaar van de Beste Groninger Films 2022 © Beste Groninger Films
In het Groninger Forum zijn zaterdagavond de prijzen voor de Beste Groninger Films van 2022 bekend gemaakt. De prijs voor beste film in de categorie fictie ging naar 'Jäger', van Julian Verkerk.
Verkerk was met zijn rolprent twee weken geleden ook al in de prijzen gevallen op het Internationaal Filmfestival Assen (IFA).

Absurde en rake dialogen

'De jury is gegaan voor de film die de kijker meenam in een volstrekt ontworpen wereld waarin we door sterk spel, absurde en rake dialogen verrast worden. De film is komisch, maar weet ook een diepere snaar te raken', aldus het juryrapport
Winnaar in de categorie beste non-fictiefilm, ging naar 'Ich flüstere mir zu' van Jelte van Lente en Hanne van der Velde. Volgens de jury was dat 'de film die hen het meest verraste en waarin vorm en inhoud naadloos een eenheid vormen'.

Originaliteit en vakmanschap

STROOMlab van blksm media won de categorie beste opdrachtfilm, vanwege de 'originaliteit en vakmanschap'. De OOG TV Talent Award voor filmmakers tussen de 16 en 24 jaar, ging naar Joram: Quid Pro Quo van Igor de Boer. FINN van Arion Ritzema won de publieksprijs
De vakjury
De vakjury bestond uit juryvoorzitter Suzanne Raes (filmregisseur en documentairemaker), Jörgen Scholtens (acteur, regisseur) en Asing Walthaus (schrijver en filmrecensent). De winnende films in alle categorieën zijn geselecteerd op basis van kwaliteit en de connectie met de Groninger provincie.