112-nieuws zondag 26 maart: Beelden inbraak Dorkwerderbrug • Politie zoekt gecrashte automobilist • Ongeluk op A7

De Dorkwerderbrug
De Dorkwerderbrug © Jan Been/RTV Noord
In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste update staat bovenaan.

22.30: Politie toont onderzoek van inbraak Dorkwerderbrug

De politie heeft op YouTube beelden gedeeld van het begin van een onderzoek naar een inbraak in de bedieningsruimte van de Dorkwerderbrug, afgelopen juli. Hoofdagent Carla laat zien dat er plexiglas uit een deur is geslagen.
'Het lijkt er op dat ze hier met brandblussers hebben gespoten', zegt ze. 'Het lijkt erop dat hier jeugd eens even lekker baldadig is geweest.'

10.20: Politie zoekt bestuurder die in Alteveer tegen boom reed

De politie is op zoek naar de bestuurder van de bestelbus die zaterdagavond tegen een boom botste op de Beumeesweg in Alteveer.
Toen agenten arriveerden, zagen ze dat de bestelbus door omstanders werd weggesleept met behulp van een verreiker. De bus had geen kentekenplaten meer.
De politie heeft de bus in beslag genomen. Ze onderzoekt wat er precies is gebeurd en roept eventuele getuigen op om zich te melden.
Omstanders wilden de bestelbus wegslepen met een verreiker
Omstanders wilden de bestelbus wegslepen met een verreiker © Persbureau Groningen

9.20: Ongeluk bij wegwerkzaamheden op A7

Een automobilist is zondagmorgen bij de wegwerkzaamheden op de A7 tussen Leek en Groningen op een vangrail gereden.
Het is niet bekend hoe de bestuurder eraan toe is. Duidelijk is wel dat de auto beschadigd is en dat er schade is ontstaan aan de vangrail. De weg is daarom enige tijd afgesloten geweest.
Het ongeluk op de A7
Het ongeluk op de A7 © Johan Wildeboer