FC Lewenborg is de eerste kampioen van Nederland

De selectie en staf van FC Lewenborg vieren de titel in de derde klasse C
De selectie en staf van FC Lewenborg vieren de titel in de derde klasse C © Henk Elderman/RTV Noord
Het is pas eind maart, maar bij FC Lewenborg kan de kampioensvlag al in top. Het elftal had al een straatlengte voorsprong in de derde klasse C op nummer twee Muntendam. Door een 8-2 zege op de enig overgebleven concurrent voor de titel werd het verschil zestien punten, met nog vijf wedstrijden te spelen.
De toon voor de monsterscore werd gezet in de derde minuut. Mitchell van Kalsbeek krulde de bal in de verre hoek langs de Muntendam-keeper. Voor rust scoorde Rai de Vries twee keer. Bij de 3-0 voorsprong werden de eerste champagneflessen al voorzichtig ontkurkt.
De eerste kampioen is bekend: FC Lewenborg!

Langer wachten

In de tweede helft moesten de supporters langer wachten op een doelpunt van de thuisploeg. De goal kwam na een kwartier spelen van de voet van Armando Kremer. Het leek de beslissing in de wedstrijd, maar Muntendam kwam nog terug tot 4-2.
Even was er lichte paniek op de bank, gaf trainer Bob Pontjodikromo met de kampioensschaal onder de arm toe.

Aftellen richting de titel

Rai de Vries zorgde er met twee doelpunten voor dat Lewenborg kon gaan aftellen richting het kampioenschap. Brian de Witt en Mati Maciolek scoorden nog in de slotfase van het duel dat al lang en breed beslist was.
FC Lewenborg speelt volgend seizoen in de tweede klasse. De voetbalvereniging maakt de switch van het zondagvoetbal naar het zaterdagvoetbal.