112-nieuws maandag 27 maart: Gaslucht in Groningen • 68-jarige man uit Midlaren vermist

Voor de tweede keer hing er een gaslucht
Voor de tweede keer hing er een gaslucht © Patrick Wind/112 Groningen
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste update staat bovenaan.

18.20: Gaslucht aan Heymanslaan in Groningen

De brandweer werd opgeroepen voor een mogelijke gaslucht aan de Heymanslaan in Groningen. Gisteren was dat ook het geval, bij hetzelfde huis, maar werd er na een meting niks gevonden. De brandweer heeft opnieuw metingen verricht en dit keer kwam er wel uit dat er gas aanwezig was. De brandweer heeft daarop Enexis geïnformeerd.

13.45: Voetganger aangereden op zebrapad in Haren

Op de Rijksstraatweg in Haren is maandagmiddag een voetganger op een zebrapad aangereden door een automobilist. De vrouw is ter controle meegenomen naar het ziekenhuis. De automobilist heeft een blaastest moeten doen. Volgens de politie kwam hieruit naar voren dat de bestuurder niet onder invloed was.
De vrouw werd opgevangen in de cabine van een toevallig passerende auto
De vrouw werd opgevangen in de cabine van een toevallig passerende auto © Thijs Huisman / Persbureau Meter

11.25: Man uit Midlaren vermist

De politie is op zoek naar een 68-jarige man uit Midlaren, die sinds zondagochtend 11.00 uur vermist is. 'Hij is het laatst gezien op Landal recreatiepark de Bloemert. Mogelijk is hij lopend vertrokken in onbekende richting. Hij is te herkennen aan grijs haar en draagt een oranje jas, bordeaux kleurige trui, grijze broek en bruine bergschoenen.'

10.30: Politie zoekt getuigen woninginbraak in Leek

De politie in Westerkwartier is op zoek naar mensen die informatie hebben over een woninginbraak in Leek. Op zaterdag 25 maart werd daar om 22.00 uur ingebroken bij een woning aan de Kalkoven. 'Men is binnengekomen door een schuifpui open te breken', schrijft de politie.
De politie is name op zoek naar informatie over een grijze Peugeot die bij de woning is gesignaleerd, en vraagt mensen met informatie of camerabeelden zich te melden.