Alleen maar muziek van vinyl bij Café Martini Platenparadijs op paasmaandag

Café Martini Platenparadijs
Café Martini Platenparadijs © RTV Noord
Maandag 10 april, tweede paasdag, is het weer zover: Café Martini Platenparadijs op Radio Noord. Tussen 10.00 en 18.00 wordt er alleen muziek van vinyl gedraaid. En wie weet is dat een plaat uit jouw eigen collectie. Als je je opgeeft, mag je met je eigen lp langskomen in de studio.
'Bij mij thuis is het eigenlijk elke dag vinyl, maar dat ik het ook op de radio kan laten horen vind ik heel fijn. Het blijft een bijzonder fenomeen', zegt Eric Bats, die de show samen met René Steenbergen presenteert.

'Je hebt iets tastbaars in handen'

'Je zou zeggen: wat maakt het uit waar het geluid vandaan komt? Misschien is het ook een beetje jeugdsentiment, het gevoel dat je teruggaat in de tijd', zegt Bats. 'Maar ook de jeugd koopt weer massaal platen, je hebt iets tastbaars in handen. Anders dan bij een mp3'tje of een stream op Spotify.'
'Ik heb dat speciale gevoel als ik het opzet, en heel veel luisteraars hebben het ook', weet Bats.

Opgeven kan tot en met 5 april

Via deze link kan je een verzoekje doorgeven en aangeven of je naar de studio wilt komen. Opgeven kan tot en met 5 april. Tijdens de uitzending kan je dus geen verzoekje meer doorgeven, benadrukt Bats.
Anders zou ik mijn hele platencollectie moeten meenemen naar de studio, dat gaan we dus niet doen. Deel je plaat en herinnering met ons en kom naar de studio, want dat kan dit jaar weer.'