FC-supporter bedreigd nadat ze haar verhaal deed in de media

Jetro Willems krijgt een klap uit vak G (rechts vak H)
Jetro Willems krijgt een klap uit vak G (rechts vak H) © ANP
'Ik zou me maar niet meer in het stadion vertonen als ik jou was want anders.....' Dit is een van de dreigementen die Atty via Facebook kreeg, nadat ze aan RTV Noord vertelde wat haar en haar zoon op de tribune van de FC onlangs overkwam.
Met haar 20-jarige verstandelijk beperkte zoon bezocht Atty zondag 19 maart de wedstrijd FC Groningen - sc Heerenveen in de Euroborg, toen er ongeregeldheden uitbraken op de tribune naast die van hen.

'Die blik was heel eng'

Toen een van de relschoppers het veld op probeerde te komen was voor Atty de maat vol. 'Ik riep dat ze moesten stoppen en dat ze van het veld af moesten komen omdat ze anders de club kapot zouden maken', vertelt ze. Dat werd haar niet in dank afgenomen. 'Op dat moment keerden ze zich tegen ons', vervolgt ze. 'Dat was heel eng. Die blikken. Er zijn genoeg mensen die dat ook gezien hebben.'

Onveilig

Atty voelt zich niet meer veilig in haar vak en wil het liefst een andere plek voor de resterende vier wedstrijden. Ze zegt dat ze FC Groningen hier meerdere malen over heeft gebeld, maar tot nu toe heeft ze geen reactie gekregen.
Via de sociale media krijgt ze nu privé-berichten van mensen die zeggen dat ze het allemaal maar heeft verzonnen en dat ze zich niet meer in het stadion hoeft te vertonen. 'We voelen ons er heel onveilig door', zegt Atty. 'Het gaat op deze manier van kwaad tot erger.' Of ze aangifte gaat doen van de bedreigingen, daar moet ze nog over nadenken.

Weldoeners

Bij anderen heeft haar verhaal wel iets teweeggebracht. Zo kreeg ze het aanbod om een wedstrijd vanuit een skybox te komen kijken en weer een ander wil kaartjes voor haar kopen op een andere tribune voor de resterende wedstrijden.
Atty zegt dat allemaal ontzettend lief te vinden, maar het liefst wil ze dat FC Groningen met een oplossing komt.

Droom in duigen

Het allerergst vindt Atty het voor haar zoon. 'Die is er helemaal kapot van. Voor hem was dit een droom en die droom is nu kapot. Hij is er stil en verdrietig onder en durft er niet meer naar toe. We praten er wel veel over en ook op zijn dagbesteding doen ze dat. Mijn zoon is 20 jaar, maar heeft door een verstandelijke beperking het niveau van een 12-jarige. Het doet je gewoon zoveel om hem verdrietig te zien.'
FC Groningen was onbereikbaar voor een reactie.