112-nieuws dinsdag 28 maart: Autotransporter uitgebrand bij Stadskanaal • Files rond Stad • Man (68) nog vermist

De autotransporter vloog bij Stadskanaal in de brand
De autotransporter vloog bij Stadskanaal in de brand © Julian Spa/112Groningen
In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste update staat bovenaan.

22.00: Autotransporter vliegt in brand bij Stadskanaal

Op de Dalweg bij Stadskanaal is dinsdagavond een auto met oplegger door een nog onbekende reden in de brand gevlogen. Voor zover bekend zijn daarbij geen gewonden gevallen. De brandweer is opgeroepen om het vuur te blussen, maar kan niet voorkomen dat het voertuig verloren gaat.

19.00: Politie houdt twee mensen aan in Stad

De politie heeft twee mensen aangehouden op de Madame Curiestraat in Groningen. Ze worden verdacht van het stelen van een scooter, zo schrijft Oogtv. De politie kon de twee na een 'kleine achtervolging' aanhouden en doet verder onderzoek in de zaak.
De politie was met meerdere wagens ter plaatse
De politie was met meerdere wagens ter plaatse © 112 Groningen

17.30: Spoedoperatie zuidelijke ring zorgde voor flinke file

Door een spoedreparatie op de zuidelijke ring ter hoogte van het DUO-gebouw stond het verkeer in en rond Groningen ongeveer een uur vast. Na 18.30 uur losten de files op en kon het verkeer weer goed doorrijden.
Op meerdere wegen rondom Stad liep het verkeer vast
Op meerdere wegen rondom Stad liep het verkeer vast © ANWB

11.00: Aanhouding bij conflict in Leens

Aan de Westerlaagte in Leens is iemand aangehouden. Volgens een woordvoerder van de politie gebeurde dat vanwege een conflict. Meer informatie is niet bekend.

10.30: Zoektocht naar vermiste man in Midlaren gaat door

De politie is in de omgeving van Midlaren opnieuw aan het zoeken naar de vermiste man (68), die sinds zondagochtend vermist is. Hij werd voor het laatst gezien bij vakantiepark De Bloemert. Er wordt onder meer op het water gezocht met een boot en een politiehelikopter. De politie krijgt assistentie van het Veteranen Search Team.

10.00: Sterk vervuilde woning met elf katten in Midden-Groningen

De politie is maandag in de gemeente Midden-Groningen gestuit op een sterk vervuilde woning, waar elf katten aanwezig waren. Dat schrijft Milieuagent Ommelanden Midden op Instagram. De agent ging kijken nadat er een melding was binnengekomen van iemand die zich zorgen maakte om de situatie in het huis.
De eigenaar krijgt hulp bij het schoonmaken en een lijst met verbeterpunten en opdrachten. Binnenkort volgt een nieuwe controle, waarna mogelijke verdere stappen volgen. Een aantal katten hebben zorg van een dierenarts nodig.