Verdachten neersteken Groningse jeugdzorgwerker blijven 30 dagen langer vastzitten

Het pand aan de Stationsstraat in Emmen
Het pand aan de Stationsstraat in Emmen © Dylan de Lange/ RTV Drenthe
De drie jonge mannen (16 en 19 jaar) die verdacht worden van betrokkenheid bij de dood van een 26-jarige Groningse jeugdzorgwerker in Emmen, blijven dertig dagen langer vastzitten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Assen besloten.
De Groningse werkte als begeleider in de jeugdinstelling aan de Stationsstraat in Emmen. Toen hulpverleners arriveerden, troffen ze haar zwaargewond aan. Hulp mocht niet meer baten.
Een van de 19-jarige Emmenaren werd kort na de steekpartij opgepakt. De 16-jarige verdachte uit gemeente De Wolden werd na een zoektocht, waaraan een politiehelikopter te pas kwam, later op de avond aangehouden in Meppel. Een week na het incident werd de derde verdachte uit Emmen aangehouden.

Gewelddadige overval McDonalds

Naast de fatale steekpartij worden de 16-jarige jongen en een van de 19-jarigen verdacht van betrokkenheid bij een gewelddadige overval op de McDonalds in Emmen op 9 januari dit jaar. Dat maakte het OM dinsdag bekend. Voor deze zaak werd eerder al een jongen (17) uit Emmen opgepakt. Hij wordt, samen met de jongen uit De Wolden, ook verdacht van een gewelddadige diefstal in november vorig jaar in Veenoord.
De twee Emmenaren zouden daarnaast betrokken zijn bij een straatroof in januari dit jaar in de Emmer wijk Angelslo.

Overval tankstation

Vorig maand maakte het OM al bekend dat de 19-jarige Emmenaren en de jongen uit De Wolden ook worden verdacht van een overval op een tankstation in Emmen. Dat gebeurde op de avond van de dood van de Groningse jeugdzorgwerker. Bovendien zou op diezelfde 14 januari een persoon van zijn vrijheid zijn beroofd. Dat gebeurde in het pand aan de Stationsstraat waar de fatale steekpartij plaatsvond.