112-nieuws woensdag 29 maart: Zoektocht naar vermiste man duurt voort · Weer vernielingen station Europapark

Politiewagens (archief)
Politiewagens (archief) © Jos Schuurman/FPS
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste update staat bovenaan.

14.00: Zoektocht naar vermiste man duurt voort

De zoektocht naar de vermiste man uit Noordlaren (68) gaat door, schrijft de politie in een tweet. Sinds 26 maart is hij vermist.

13.50: Aanrijding bij het Julianaplein zorgt voor file

Op de N7 rondom het Julianaplein in Groningen kwam woensdagmiddag een vrachtwagen in botsing met een auto. Door de aanrijding ontstond er een file richting Drachten en de N370. Niemand raakte gewond.
De vrachtwagen staat stil op de ring in Groningen
De vrachtwagen staat stil op de ring in Groningen © 112Groningen

11.30: Gaslek Hoofdstraat in Hoogezand

In een woning aan de Hoofdstraat in Hoogezand is gas gemeten. In het pand zitten meerdere woningen, de bewoners ervan zijn geadviseerd hun woningen tijdelijk te verlaten. De brandweer heeft de oorzaak gevonden en de situatie onder controle gekregen.
De brandweer ter plaatse
De brandweer ter plaatse © Venema Media

10.25: Politie zoekt pinpasfraudeur

De politie Groningen heeft een foto verspreid van een man die op woensdag 8 februari met een gestolen bankpas op de Grote Markt ging pinnen. Het zou gaan om de pas van een 25-jarige man uit Delfzijl. Het slachtoffer werd een dag eerder in de binnenstad van Assen bedreigd met een mes en werd daar beroofd van zijn pinpas. Op woensdag 8 februari wordt op een aantal plaatsen in Groningen bij meerdere geldautomaten geld opgenomen met de pas. Ook in Duitsland is gepind, laat de politie weten.
De verdachte is duidelijk te zien tijdens een pintransactie op de Grote Markt in Groningen. 'De verdachte is een jongeman met getinte huidskleur. Hij wordt tussen de 16 en 30 jaar geschat. Hij droeg een groen/grijze gewatteerde jas met op linkerborst een oranje streep en een zwart heuptasje', schrijft de politie.
De verdachte pint op de Grote Markt in Groningen
De verdachte pint op de Grote Markt in Groningen © Politie Groningen

09.00: Vernielingen station Europapark

Er zijn opnieuw vernielingen aangericht bij station Europapark in Groningen. Ditmaal zijn pilaren onder het station bespoten met graffiti. De pilaren langs het fietspad waren net gereinigd. De politie doet via sociale media een getuigenoproep. Vorig jaar mei verrichtten vandalen op grote schaal vernielingen aan op hetzelfde station.