Let op: Ring West vanaf vrijdagavond niet bereikbaar vanaf Julianaplein

De verbindingsboog van het Julianaplein naar de westelijke ringweg wordt de aankomende tijd afgebouwd
De verbindingsboog van het Julianaplein naar de westelijke ringweg wordt de aankomende tijd afgebouwd © Jeroen Willems/RTV Noord
Werkzaamheden aan de ringweg van Groningen zorgen de aankomende tijd wederom voor verkeershinder. De belangrijkste werkzaamheden vinden plaats op het Vrijheidsplein voor het Gasunie-gebouw in Groningen.
Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren wordt afrit 36 Groningen-West vanaf het Julianaplein naar de westelijke ringweg afgesloten. Dit gebeurt vrijdagavond 31 maart om 22.00 uur en duurt tot maandagavond 17 juli. Het autoverkeer wordt omgeleid via Hoogkerk en de Peizerweg.

Werkzaamheden op kleine postzegel

'Er vinden hier heel veel werkzaamheden plaats op een hele kleine oppervlakte. Een hele kleine postzegel, maar die postzegel moet iets groter worden gemaakt omdat we die werkzaamheden anders niet kunnen uitvoeren', zegt woordvoerder Bert Kramer van aannemerscombinatie Herepoort.
Vanaf het Juliaplein kan je vanaf vrijdag 22.00 uur niet meer terecht op westelijke deel van de ring
Vanaf het Juliaplein kan je vanaf vrijdag 22.00 uur niet meer terecht op westelijke deel van de ring © Groningen Bereikbaar

'Er gebeurt veel'

Een aantal weken later zal ook de aansluiting vanaf Drachten met de westelijke ringweg worden afgesloten. 'Er gebeurt heel veel de aankomende tijd. We zijn overal aan het bouwen. Daardoor zullen er ook steeds weer nieuwe wegafsluitingen zijn op de zuidelijke ringweg, maar dat zijn er te veel om nu op te noemen. Weggebruikers moeten de informatie gewoon heel goed in de gaten houden', zegt Kramer.