Be Quick ondanks 2-1 zege zo goed als uitgeschakeld

MEPPEL - Be Quick 1887 uit Groningen heeft donderdag de tweede wedstrijd in de nacompetitie om een plek in de Topklasse gewonnen. In Meppel werd Alcides met 2-1 verslagen. De kans dat Be Quick de nacompetitie nog een vervolg kan geven is minimaal.
De ploeg van trainer Marcel Groninger was voor rust oppermachtig. Toch was de eerste kans voor de thuisploeg. Een lobje van Björn Zwikker ging over. Raymond Bolt tekende in de dertiende minuut voor de 1-0. Voor de pauze kregen Willem Lanjouw en Elsin Yilmaz nog mogelijkheden om de score verder op te voeren.
Na de pauze zat de thuisploeg beter in de wedstrijd. Het werd echter wel 2-0. Lanjouw benutte een strafschop, nadat Frank Steemers onderuit gehaald was. Zwikker schoot na zeventig minuten een vrije trap tegen de touwen. In de slotfase kregen beide ploegen nog kansen om de score op te voeren, maar het bleef bij 2-1.
Door de kleine zege en de nederlaag afgelopen zaterdag tegen WKE is de kans dat Be Quick de race naar de Topklasse voort kan zetten minimaal. Hierbij is de Good Old afhankelijk van de wedstrijd WKE-Alcides.