Lycurgus doet goede zaken en wint van Sliedrecht

Lycurgus-aanvoerder Ryan Coenen op archiefbeeld
Lycurgus-aanvoerder Ryan Coenen op archiefbeeld © JK Beeld
De volleybalheren van Samen Lycurgus hebben woensdagavond goede zaken gedaan in de Eredivisie. De Groningers wisten in vier sets af te rekenen met de heren van Sliedrecht Sport.
De mannen van trainer Arjan Taaij zijn verwikkeld in een spannende titelstrijd samen met Draisma Dynamo en Active Living Orion. Lycurgus kon zich dus allerminst een misstap permitteren tegen hekkensluiter Sliedrecht.

Lycurgus soeverein

De Groningers speelden een goede pot en wonnen de eerste set met gemak: 25-17. Ook in de tweede set ging het de mannen in blauw voor de wind. De bezoekers hadden geen kans: 25-13. Maar Lycurgus maakte het desondanks onnodig spannend. De drievoudig landskampioen speelde een wel erg slordige derde set en gaven zo een cadeautje aan de laagvlieger: 22-25.

Belangrijke zege

De volleyballers herpakten zich en trokken de beslissende vierde set naar zich toe. De 20-jarige Luuk Hofhuis besliste het duel met een ace in stijl: 25-16. Met deze overwinning doet Lycurgus uitstekende zaken in de competitie. Met nog drie duels te gaan staan de Groningers op de tweede plaats, achter concurrent Draisma Dynamo. Het verschil is één punt.
Volgende wedstrijd
Komende zondag gaat Lycurgus op bezoek bij Numidia / VC Limax. Dat duel begint om 16.30 uur. Een dag eerder nemen concurrenten Dynamo en Orion het tegen elkaar op in Apeldoorn.