In het Grunnegs toentje van Sanne Meijer gaan de mollebonen als eerste de grond in

Sanne Meijer staat op het punt een aantal mollenbonen te verpoten
Sanne Meijer staat op het punt een aantal mollenbonen te verpoten © Joyce Kranenborg/RTV Noord
Als historicus houdt Sanne Meijer van de Groninger geschiedenis, maar ze houdt ook van tuinieren. In een volkstuintje in Roodeschool bracht ze beide hobby's bijeen, want in haar moestuin heeft ze speciaal plek ingeruimd voor Groningse groenten die door de loop der jaren wat in de vergetelheid zijn geraakt.
'Het is nu eind maart en tijd om de eerste dingen te poten en dat zijn de mollebonen. Ik heb er ook nog een paar die zijn nog niet groot genoeg zijn om geplant te worden. Maar andere mollebonen wel, en die gaan nu de grond in', zegt Meijer opgetogen.
Iets verderop heeft Meijer in haar Grunnegs toentje al precies bepaald waar de mollebonen gepoot moeten worden. 'Ik heb eerst voorgezaaid, kleine zaaitrays en zodra ze ontkiemd waren, heb ik ze in een groter bakje gezet. Nu zet ik ze in de volle grond. Daar zullen ze een beetje aan moeten wennen, maar dan groeien ze steeds verder en als het goed is kan ik dan eind juni oogsten.'
In het Grunnegs toentje gaan de mollebonen als eerste de grond in
Uiteindelijk wil de tuinierende historicus iets lekkers maken van alles wat ze in haar Grunnegs toentje verbouwt, maar dan met een hedendaagse twist. 'We zijn een nieuwe generatie, onze smaak is de afgelopen decennia veranderd en ik ga proberen om op een nieuwe hippe manier te koken', aldus Meijer.