liveblog | 30 maart 2023

112-nieuws donderdag 30 maart: Auto rijdt van talud • Bestelbus schampt tunnel • Gewonde in Zuidbroek

In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Wil je op de hoogte gehouden worden van updates in dit liveblog? Tik dan in de app op het 'belletje' bovenaan het artikel.
Laatst bijgewerkt: 30 maart 2023, 23:00 uur
23:00

Politie houdt drugsrijder aan in Oldambt

In gemeente Oldambt is donderdag iemand aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van drugs. Dat meldt de politie op Instagram. Verder werden bekeuringen uitgedeeld voor onder meer mobiel telefoongebruik op de fiets (4 keer), foutief parkeren (3 keer) en het niet dragen van een autogordel (2 keer).
Ook werd er gefietst op de Langestraat in Winschoten, zo constateerden agenten. Omdat het om een voetgangersgebied gaat, werden hiervoor nog eens twee bekeuringen uitgedeeld.
22:05

Midden-Groninger die nog moest zitten aangehouden

De politie heeft donderdagmiddag een 29-jarige inwoner van de gemeente Midden-Groningen aangehouden. Hij bleek nog 223 dagen te moeten zitten.
De man probeerde er te voet vandoor te gaan, maar kon na een korte achtervolging worden gearresteerd. Hij is overgebracht naar het cellencomplex in de stad Groningen.
17:45

Lichaam vermiste man gevonden in Zuidlaardermeer

Bij een zoekactie rondom het Zuidlaardermeer is donderdagmiddag het lichaam van de vermiste man (68) uit Midlaren gevonden. Lees hier het volledige artikel.
17:30

File nadat bestelbus tunnel schampt op A7

Op de A7 tussen Sappemeer en Hoogezand heeft donderdagmiddag een bestelbus een tunnel geraakt. De bestuurder reed door, maar liet ondertussen brokstukken van zijn wagen achter op de snelweg. Volgens een omstander heeft zeker een achteropkomende automobilist een loskomend auto-onderdeel geraakt.
Vanwege het incident en bergingswerkzaamheden is een rijstrook afgesloten. Daardoor is een file ontstaan.
De hulpdiensten zijn ter plaatse
De hulpdiensten zijn ter plaatse © Johan Wildeboer
14:55

Man aangehouden voor diefstal

De politie heeft donderdagochtend een 32-jarige man uit Ter Apel aangehouden op verdenking van diefstal. Volgens de politie wordt de man verdacht van inbraak in een bedrijfsbusje dat geparkeerd stond in de buurt van het politiebureau aan de Molenweg in het dorp. De man had een telefoon bij zich die niet van hemzelf was. Ook had de man een notebook in zijn tas. 'Wij vermoeden van diefstal afkomstig', aldus teamchef Ron Schaftenaar van de politie.
11:30

Auto rijdt van talud bij Wedde

Op de N368 ter hoogte van Wedde is donderdagochtend een auto van de weg geraakt en een kleine twee meter lager tegen een boom terecht gekomen. De politie heeft geen informatie over mogelijke verwondingen en gaat er vanuit dat de bestuurder ongedeerd uit de auto is gekomen.
Auto rijdt van weg en komt tot stilstand tegen boom
Auto rijdt van weg en komt tot stilstand tegen boom © Marijn Buijse/112Groningen