DelfSail strikt Ben Haverkort als commercieel directeur: 'Topniveau'

Delfsail in 2016
Delfsail in 2016 © RTV Noord
Ben Haverkort (61) wordt vanaf april de commercieel directeur van DelfSail. Het is voor het eerst dat de organisatie een commercieel directeur aanstelt. De zevende editie van het nautische evenement is in juni volgend jaar.
Haverkort, oud-voetballer en scheidsrechter, werkte hiervoor jarenlang voor de commerciële afdelingen van FC Groningen en FC Emmen. In Drenthe was hij sinds 1 juli 2017 commercieel directeur. In januari deed Haverkort een stap terug bij FC Emmen, waar hij sinds deze maand definitief weg is.
DelfSail keert in juni 2024 na acht jaar terug. Het evenement vindt plaats van 13 tot en met 16 juni. De editie in 2021 ging niet door vanwege corona. De afgelopen edities trokken ongeveer 500.000 bezoekers en is daarmee een van de grootste evenementen van Noord-Nederland.

'Kreeg er een goed gevoel bij'

'Enkele dagen nadat het nieuws van FC Emmen naar buiten kwam ben ik gebeld door een bestuurslid van de stichting DelfSail met de vraag of ik interesse zou hebben in de functie van commercieel directeur. Daarover heb ik nagedacht, ik heb mij verdiept in het evenement en vervolgens ben ik de gesprekken met het bestuur aangegaan. Ik stond er positief tegenover, raakte enthousiast en kreeg er goed gevoel bij', zegt Haverkort.
Ben Haverkort (l) en Gerard Beukema
Ben Haverkort (l) en Gerard Beukema © DelfSail

Man met ervaring en netwerk

Volgens bestuursvoorzitter en voormalig burgemeester van Delfzijl, Gerard Beukema, ontbrak in de organisatie 'een commercieel directeur van topniveau'.
'Zonder sponsoren is het organiseren van een evenement als DelfSail onmogelijk', aldus Beukema. Hij zegt dat de organisatie op commercieel gebied een volgende stap kan zetten dankzij 'de ervaring, het netwerk en de bevlogen persoonlijkheid van Haverkort'.