Borg Verhildersum zoekt extra vrijwilligers voor expositie Ede Staal

Ede Staal
Ede Staal © Museum Verhildersum
In Museum Borg Verhildersum in Leens is vanaf zaterdag het Ede Staal Virtual Reality belevingscentrum te bewonderen. Bezoekers kunnen onder meer Gronings leren en met een VR-bril het ‘provincie-gevoel’ beleven terwijl je liedjes van Ede Staal beluistert.
Het museum verwacht de nodige drukte voor de expositie en is daarmee min of meer slachtoffer van het succes dat verwacht wordt. Volgens museumdirecteur Monique Spaltman dreigt namelijk een vrijwilligerstekort om het museum zes dagen per week te openen.

Rooster niet meer rond

‘Een van de vrijwilligers is ziek’, zegt Spaltman op Radio Noord. ‘En een ander kan alleen nog maar een halve dag werken. En dan krijg ik meteen het rooster al niet meer rond.’
Het museum is volgens Spaltman al enorm geholpen met vijf extra vrijwilligers per week om bezoekers te ontvangen. ‘Als er meer zijn is het altijd beter, want dan kunnen mensen elkaar aflossen. En als er iemand uitvalt, is het rooster ook snel weer gevuld.’

Vrijwilligersvergoeding

Als mensen dat willen is er een vrijwilligersvergoeding mogelijk. ‘Die kan oplopen tot 180 euro per maand. Die mag je ook houden naast je bijstandsuitkering en is belastingvrij. En je staat deze keer bij de fantastische expositie van Ede Staal’, prijst de museumdirecteur het werken bij de borg nog extra aan.
Het museum zoekt mensen voor de periode van 1 april tot 1 november.