Overvallers tankstation Bellingwolde moeten de cel in

Tankstation Haan aan de Rhederweg in Bellingwolde
Tankstation Haan aan de Rhederweg in Bellingwolde © Geert Jan Darwinkel/RTV Noord
De rechtbank Noord-Nederland heeft twee mannen veroordeeld die werden verdacht van een overval op een tankstation in Bellingwolde, in mei 2019. Eén van de twee werd vanwege gebrek aan bewijs vrijgesproken van deelname aan de overval, maar werd wel veroordeeld voor bedreiging van twee agenten.
De overval vond plaats in de vroege ochtend van 6 mei 2019. De pompbediende van tankstation Haan aan de Rhederweg in Bellingwolde werd door twee daders bedreigd met geweld. Eén van de daders dreigde met een wapen, de andere overvaller raakte met de pomphouder in gevecht.

Kassalade buitgemaakt

De twee maakten de kassalade buit en wisten te ontkomen. Eén van de verdachten werd medio april naar aanleiding van het televisieprogramma Opsporing Verzocht herkend en aangehouden.

Gevangenisstraf

Eén van de overvallers, die ook nog een pizzakoerier had afgeperst, werd door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 472 dagen, waarvan 360 dagen voorwaardelijk. Ook kreeg hij een werkstraf van 240 uur opgelegd.
De andere verdachte werd vrijgesproken van deelname aan de overval. Omdat hij na zijn arrestatie twee politieagenten met de dood bedreigde, kreeg hij een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden opgelegd.