Dak lek, wedstrijd Leekster Eagles afgelast

Het lekkende dak in Leek
Het lekkende dak in Leek © Henk Elderman/RTV Noord
De wedstrijd van Leekster Eagles/Amysoft is vrijdagavond vlak voor de aftrap afgelast. Doordat het dak op meerdere plekken lekte, druppelde er water op de speelvloer.
De scheidsrechter besloot dat het onverantwoord was om te spelen. Beide ploegen gingen na de warming up naar de kleedkamer en hoorden daar dat er niet gespeeld ging worden. Er was ook geen mogelijkheid om het duel tussen de nummers twee en drie in de degradatiegroep van de Eredivisie naar een andere plek in het Sportcentrum Leek te verplaatsen. Overal waren wedstrijden aan de gang of stonden nog gepland.

Zwakke plekken in het dak

Het dak is aan vervanging toe en er zijn eerder ook al inspecties geweest. De nok is niet bestand tegen de hoeveelheid regen van vrijdag. Het water stroomt vanaf het hoogste punt vervolgens naar de zwakkere plekken in het dak en sijpelt er doorheen.
Of het probleem van de lekkage op korte termijn verholpen kan worden, is niet bekend. Leekster Eagles zou graag zien dat er onderhoud wordt gepleegd, maar omwille van de goede verstandhouding met de verhuurder wil het bestuur van de zaalvoetbalclub daar niet te veel op aandringen.
Duidelijk is wel dat er nauwelijks nog sprake is van een Eredivisiewaardige accommodatie voor de thuiswedstrijden van de Leeksters. Naast het dak kan ook de vloer kan wel een stevige opknapbeurt gebruiken.

Alle begrip

Trainer Bas Lulofs had begrip voor de beslissing van de scheidsrechter. Najib Taki, trainer van tegenstander VNS uit Amsterdam, was het met hem eens. Hij en zijn spelers vertrokken drie kwartier later zonder te spelen weer uit Leek.
De Eagles spelen een onderling partijtje op de droge helft van de zaal
De Eagles spelen een onderling partijtje op de droge helft van de zaal © Henk Elderman/RTV Noord

Onderling wedstrijdje

Leekster Eagles maakte van de nood een deugd. Op één helft werd er onderling een wedstrijdje gespeeld. Het is aan de KNVB om te bepalen wanneer de wedstrijd wordt ingehaald.