liveblog | 1 april

112-nieuws zaterdag 1 april: Fietser botst op bestelbus • Boerderijbrand in Scharmer • Caravan in de sloot

In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Wil je op de hoogte gehouden worden van updates in dit liveblog? Tik dan in de app op het 'belletje' bovenaan het artikel.
Laatst bijgewerkt: 2 april, 00:14 uur
18:35

Fietser botst achterop bestelbus in stadswijk Beijum

Een fietser is zaterdagavond achterop een bestelbusje gebotst op de Hylkemaheerd in stadswijk Beijum. Hoe dat kon gebeuren is niet duidelijk.
De fietser werd, na te zijn gecontroleerd in de ambulance, meegenomen naar het ziekenhuis.
Politie checkt de fiets
Politie checkt de fiets © ProNews
17:35

Aanrijding op Ring Zuid zorgt voor file

Door een aanrijding op de N7 tussen de knooppunten Euvelgunne en Julianaplein is een file ontstaan als gevolg van een aanrijding. Er is één rijstrook afgesloten. Hulpdiensten zijn ter plaatse.
De aanrijding op de N7
De aanrijding op de N7 © 112Groningen
15:40

Stadjer gooit ruit in van politiebureau Rademarkt

De politie heeft afgelopen nacht 35-jarige Stadjer aangehouden omdat hij de ruit van het politiebureau aan de Rademarkt in Stad had ingegooid. 'Man is verward, psychotisch en gebruikt drugs', aldus teamchef Gerard de Jonge op Twitter. 'Wilde hulp, dat willen wij graag bieden, maar op dit terrein kunnen wij niet de hulp bieden die hij nodig heeft.'
14:20

Boerderijbrand Scharmer snel geblust

Aan de Hoofdweg in Scharmer heeft zaterdagmiddag korte tijd brand gewoed in een schuur met landbouwvoertuigen. De brandweer kwam met meerdere wagens ter plaatse bij de boerderij, waar de bewoner al was begonnen met blussen. Inmiddels is de brand onder controle.
Brandweerlieden zijn momenteel nog op het dak voor een nacontrole. Er raakte verder niemand gewond.
De brandweer is met meerdere wagens bij de boerderij
De brandweer is met meerdere wagens bij de boerderij © Dennie Gaasendam / DG-Fotografie
13:10

Vermiste man (60) uit stadswijk Beijum weer terecht

De 60-jarige man die zaterdag werd vermist uit de Groninger stadswijk Beijum, is weer terecht. Hij werd voor het laatst gezien met een zwarte fiets en droeg mogelijk vuilniszakken bij zich.
De man is 'in goede gezondheid' aangetroffen. Waar precies is niet bekend.
12:00

Caravan belandt in sloot N33 Holwierde

Een caravan is zaterdagochtend losgekomen van een auto en in een sloot langs de N33 beland. Dat gebeurde ter hoogte van Holwierde. Volgens een omstander raakte niemand gewond.
Vanwege bergingswerkzaamheden is de N33 bij Holwierde in beide richtingen dicht. Hoe de caravan van de weg kon raken, is niet bekend.
De caravan kwam in de sloot terecht
De caravan kwam in de sloot terecht © ProNews
11:30

Viertal naar ziekenhuis na ongeluk Grootegast

Vier mensen die vrijdagavond betrokken waren bij een auto-ongeluk in Grootegast, zijn naar het ziekenhuis gebracht. Dat is gebeurd ter controle, meldt de politie. Het is niet precies bekend welke klachten de slachtoffers overhielden aan de botsing.
Het ongeluk gebeurde tussen twee personenauto's op de Hoofdweg in het dorp. De betrokkenen werden na de klap tijdelijk opgevangen in het naburige café De Klap. Een deel van de Hoofdweg was tijdelijk afgesloten voor verkeer.
Hulpdiensten in Grootegast
Hulpdiensten in Grootegast © 112Groningen