Afgelopen: Donar knokt zich knap langs Filou Oostende

Viktor Gaddefors wordt hard verdedigd
Viktor Gaddefors wordt hard verdedigd © JKBeeld
De basketballers van Donar nemen het vanmiddag in eigen huis op tegen Filou Oostende. De Groningers kenden een goed begin van de Elite Gold, maar leden afgelopen woensdag tegen Antwerpen een teleurstellende thuisnederlaag: 51-65. Bij winst vandaag kan Donar goede zaken doen in strijd met 'landgenoten' Aris Leeuwarden en Landstede Hammers. Volg het duel hier live vanaf 15.00 uur.
De mannen van coach Andrej Štimac zijn niet onaardig begonnen aan de 'cross border'-fase van het seizoen. Met twee overwinningen en evenveel nederlagen staat Donar momenteel zevende in de competitie. Om in aanmerking te komen voor een Europees ticket, moeten de mannen in blauwwit minimaal als derde Nederlandse ploeg eindigen in de Elite Gold.
Dat is momenteel het geval voor Donar. Heroes Den Bosch en ZZ Leiden staan momenteel boven de Groningers. Bij winst kan Donar wel (tijdelijk) een gaatje slaan van drie punten met Aris Leeuwarden en Landstede Hammers.

Vorige wedstrijd

Afgelopen woensdag ging Donar nog onderuit in Martiniplaza. Het Telenet Giants Antwerpen van oud-succescoach Ivica Skelin waren met 51-65 te sterk voor de Groninger formatie. Donar deed goed mee in de eerste helft, maar brak in een ondermaats derde kwart.

Ziekenboeg

Ook vanmiddag zal coach Štimac het met een uitgedunde selectie moeten stellen. Olaf Schaftenaar (vinger), aanvoerder Leon Williams (enkel) en Kjeld Zuidema (enkelbanden) zijn niet van de partij. Vernon Taylor is terug, maar kan ieder moment vader worden. Het kan daarom zo zijn dat hij halverwege de wedstrijd moet vertrekken.

De tegenstander

Oostende is in uitstekende doen. In de Elite Gold wonnen de mannen van coach Dario Gjergia drie van de vier gespeelde wedstrijden. Alleen ZZ Leiden hield de Belgen van een overwinning af. In de Vijf Meihal in Leiden eindigde het duel in 80-75 voor de thuisclub.
Donar moet oppassen voor de kunsten van Brieen Tyree. De Amerikaanse guard is gemiddeld goed voor meer dan vijftien punten per duel.

Live

Ook vanmiddag is RTV Noord weer live van de partij. Vanaf 15.00 uur is het duel te bekijken via onze livestream. Het commentaar wordt geleverd door verslaggever Karel-Jan Buurke en analist Anjo Mekel.