Vernon Taylor: 'Zodra jij de camera uitzet, ga ik naar mijn vrouw die aan het bevallen is!'

Vernon Taylor
Vernon Taylor © JKBeeld
Donar heeft zondagmiddag een fraaie prestatie geleverd door in eigen huis af te rekenen met Belgisch recordkampioen Filou Oostende: 63-60. De vreugde was groot bij spelers en coach, zeker bij de Amerikaan Vernon Taylor.
'Het was fantastisch man. Om zo te winnen van de recordkampioen van Belgie: beter wordt het niet', vertelt een stralende Taylor voor de microfoon.
Het was een heel bijzondere middag voor de man uit South Carolina. En dat had met nog veel meer dan de zege te maken: 'Mijn vrouw is op dit moment aan het bevallen. Het gaat heel langzaam, dus ik kon spelen, maar ook op elk moment naar de kant gehaald worden. Ik ga zo snel naar huis om weer te checken hoe het gaat', zei Taylor enkele minuten na de wedstrijd.
Taylor: 'Als ik een belletje had gekregen, was ik weg geweest'

Belangrijk belletje

Toch kon de guard wel 'gewoon' spelen. Dat kwam door een plannetje dat hij had gemaakt met collega Leon Williams. 'Als haar weeën constant zouden zijn, zou ze naar mij bellen. Ik had Leon mijn telefoon gegeven, dus hij zou mij naar de kant schreeuwen, zodat ik zo snel mogelijk bij de geboorte van mijn zoon zou zijn.'
Ik was nog nooit zo nerveus voor een wedstrijd
Vernon Taylor
Maar niets was minder waar, vertelde aanvoerder Leon Williams. 'Nee, klopt. Dat was het plan! Maar ik heb de telefoon doorgegeven aan Kjeld Zuidema. Ik heb wel constant gevraagd of hij al had gekeken of er was gebeld.' De jongeling moest net als zijn aanvoerder geblesseerd plaatsnemen aan de kant.

Met gierende banden naar huis

Zo veel zenuwen als vandaag had Taylor nog nooit gehad. 'Ik ben heel zenuwachtig. Ik was nog nooit zo nerveus voor een wedstrijd. Het zat constant in m'n hoofd. Maar het is allemaal goed gegaan.'
En nu? 'Zodra jij de camera uitzet, ben ik hier weg', zei de basketballer lachend tegen verslaggever Karel-Jan Buurke.
Williams: 'Hopelijk ben ik er snel weer bij'

Williams is blij

Het was gek voor Leon Williams. De Nederlander had een wat andere rol dan normaal: als supporter. Hoe het hem verging? 'Misschien iets te emotioneel, maar ik doe m'n best om de jongens te helpen.'
Dat lukte hem aardig, dacht de point guard, al moest hij wel letten op zijn woorden. 'Soms zeg je weleens een woordje dat niemand wil horen', klonk Williams schuldbewust.
De zaal zat vol en de energie van het publiek sloeg over op de jongens
Leon Williams
Al met al was het een heel mooie middag voor Donar. 'De derde zege op rij en ook niet tegen de minste.' Oostende is al elf jaar op rij de kampioen van Belgie. 'Het gaat de goede kant op. De zaal zat vol en de energie van het publiek sloeg over op de jongens. We gaan er wat moois van maken', sloot de aanvoerder positief af.
Volgende duel

Aanstaande vrijdag gaat Donar op bezoek bij Hubo Limburg United. De tip-off is dan om 20.30 uur.

Op zaterdag 15 april spelen de Groningers weer in Martiniplaza, wanneer Spirou Basket op bezoek komt. RTV Noord is dan weer live van de partij. Kijk met ons mee vanaf 19.30 uur.