liveblog | 3 april

112-nieuws maandag 3 april: Overval op tankstation in Musselkanaal • Gewapende woningoverval in Stad

In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Wil je op de hoogte gehouden worden van updates in dit liveblog? Tik dan in de app op het 'belletje' bovenaan het artikel.
Laatst bijgewerkt: 3 april, 22:45 uur
maandag 3 april
22:45

Politie doet inval in woning Jetro Willems in Barendrecht

De politie heeft maandagochtend een inval gedaan in de woning van Jetro Willems in Barendrecht. De speler van FC Groningen was tijdens de inval niet in de villa aanwezig. De politie heeft een 28-jarige Rotterdammer en een 22-jarige Dordtenaar aangehouden. Ook zijn er twee vuurwapens in beslag genomen.
Het is onduidelijk of de 29-jarige Willems woont op dit adres in de Zuid-Hollandse plaats. Wel heeft de 22-voudige international een bedrijf op dit Barendrechtse adres.
Lees hier het hele bericht.
21:10

Motordief overmeesterd in binnenstad Groningen

De politie heeft zaterdagmiddag een man gearresteerd die in de stad Groningen een motorfiets wilde stelen. Dat heeft de politie maandag bekendgemaakt. Het gaat om een 37-jarige man uit Eelde.
De eigenaar van de motor zag vanuit een winkel op het Akerkhof hoe een man er met zijn voertuig vandoor wilde gaan. Samen met omstanders kon hij de dief overmeesteren en overdragen aan de politie.
19:50

Brandweer klimt via balkon woning in om buitengesloten vrouw binnen te laten

Een vrouw die zichzelf buiten heeft gesloten, heeft met behulp van de brandweer haar appartement in Haren weer kunnen betreden. De brandweer werd rond 19.30 uur gealarmeerd voor een buitensluiting aan de Rijksstraatweg.
Een brandweerman is met behulp van een ladder het balkon op geklommen. De bewoonster had geluk dat ze de balkondeur open had laten staan, waardoor de brandweerman via het balkon de bovenwoning binnen kon gaan. Vervolgens kon hij de voordeur openen en kon de vrouw terugkeren in haar woning.
Het is niet bekend waarom de vrouw de brandweer heeft gebeld. Mogelijk had ze geen reservesleutel elders liggen of blokkeerde haar sleutel vanaf de binnenkant het slot.
Brandweerlieden bij het appartement van de buitengesloten vrouw
Brandweerlieden bij het appartement van de buitengesloten vrouw © Persbureau Meter
18:25

Overval op tankstation in Musselkanaal

Een tankstation aan de A-weg in Musselkanaal is maandagavond kort voor 18.30 uur overvallen. Tot zover bekend is de dader (of zijn de daders) voortvluchtig. Of er iets buit is gemaakt, is niet bekend.
De politie is ter plaatse en doet onderzoek naar de overval. Het tankstation is wel open voor klanten.
17:00

Brand op balkon in woning Stad

Op het balkon van een woning aan de Star Numanstraat in Groningen heeft maandagmiddag brand gewoed.
Toen de brandweer arriveerde, was niemand meer in de woning aanwezig.
Het vuur was snel onder controle. Er zijn geen gewonden.
De brand in de Star Numanstraat in Groningen
De brand in de Star Numanstraat in Groningen © 112groningen
16:00

Verdachten gezocht van woningoverval

De recherche onderzoekt een gewapende woningoverval, rond 02:45 uur vannacht. Dit zou zijn gebeurd in een woning in een complex aan de Antillenstraat in Groningen. Twee personen zijn hierbij gewond geraakt. De twee verdachten bedreigden in de woning een 22-jarige man en een 22-jarige vrouw uit Groningen. Ook werd er geweld tegen ze gebruikt.
De politie vermoedt dat een van de verdachten ook gewond is geraakt. Omwonenden wordt gevraagd naar camerabeelden en andere informatie rond het tijdstip van de overval.
Een politieweagen
Een politieweagen © Fotoburo FPS/Jos Schuurman