Pieterburen Tegengas voert ludieke actie tegen gasopslag

PIETERBUREN- Pieterburen Tegengas heeft maandagavond het ministerie van Economische Zaken met een ludieke actie in de bloemetjes gezet. Het dorp voert nog steeds actie tegen de komst van het Franse Energiebedrijf EDF, dat een gasopslag in het dorp wil beginnen.
Het ministerie veegt echter alle 300 bezwaren, tegen de eerste van een rij vergunningen voor gasopslag, van tafel. Haagse ambtenaren reisden maandag naar het Noorden om daar tekst en uitleg over te geven. Maar ondanks de vriendelijke gebaren van de actie-voerders zoals het uitdelen van bloemen en cadeaus met streekproducten én een serenade in de streektaal blijft het ministerie bij zijn standpunt.
De bezwaren tegen de gasopslag zijn volgens Economische Zaken terecht afgewezen, aldus woordvoerder Rodrigo Pinto-Scholtbach. Hij zegt dat de gasopslag een grote bron van inkomsten vormt voor Nederland en dat het project veel werkgelegenheid zal opleveren. De inwoners zijn niet onder de indruk van dit argument. En ook de wethouders van gemeente De Marne zien na maandagavond niet steeds niet het nationaal belang van gasopslag. Gemeente en inwoners stappen nu naar de rechter om tégen het besluit van het Ministerie in beroep te gaan.