Theatershow over Marianne Timmer in december te zien in Hoogezand

Marianne Timmer met haar gouden medaille (archiefbeeld)
Marianne Timmer met haar gouden medaille (archiefbeeld) © ANP / Hollandse Hoogte / Leo Vogelzang
Het turbulente levensverhaal van schaatsster Marianne Timmer wordt aan het eind van dit jaar opgevoerd in theatervoorstelling 'Timmertje'. Haar successen bij de Olympische Winterspelen van 25 jaar geleden zijn de voornaamste aanleiding voor de makers van het theaterstuk.
De première van de voorstelling is op woensdag 13 december in de voormalige graanloodsen aan het Winschoterdiep in Hoogezand. Ook de drie dagen daarna wordt het stuk opgevoerd.

Magische plek

Timmer won 25 jaar geleden onverwacht twee keer goud bij de Spelen. Die prestaties en levensloop zijn de basis voor een theaterstuk op locatie. Met de sfeer van een ijsbaan wordt er volgens de makers 'een magische plek' gecreëerd waar schaatsers hun rondjes draaien op de vrolijke klanken van het dweilorkest.
'De gebeurtenissen nemen onverwachte wendingen en het publiek maakt kennis met bijzondere personages. De voorstelling laat zien dat je met lef en doorzettingsvermogen tegenslagen overwint en succesvol wordt.'

Kaartverkoop al begonnen

De schrijver van de voorstelling is Nico van der Wijk en de regie wordt gedaan door Ben Smit. Jaap Alkema en Geert Oude Weernink zijn de producenten. De namen van de cast worden medio september bekendgemaakt.
De kaartverkoop voor de voorstelling is inmiddels gestart op www.timmertje.com. Een kaartje kost twintig euro.
Theatershow 'Timmertje' eind dit jaar te zien in Hoogezand