Verongelukte jongen zat op Theo Thijssenschool

HOOGEZAND - Tijs, de 8-jarige jongen uit Sappemeer, die dit weekend bij een ongeval in Duitsland samen met zijn moeder Berbel Molenaar om het leven is gekomen, zat op de Theo Thijssenschool, locatie Vosholen in Hoogezand.
Tijs en zijn 37-jarige moeder waren op vakantie in het oosten van Duitsland, in deelstaat Mecklenburg-Vorpommern. Tijdens een wandeling bij het dorpje Klein Damerow werden de twee aangereden door een bestelbusje. De moeder overleed ter plaatse. De jongen overleed zondag aan zijn verwondingen. Een baby van vrienden van de moeder raakte zwaargewond, maar is buiten levensgevaar.
Tijs was een leerling van groep 4/5 op de locatie Vosholen. Zijn broertje zit op dezelfde school. De leerkrachten van de Theo Thijssenschool zijn zondagavond geïnformeerd over het dramatische ongeval en zijn dezelfde avond bij elkaar geroepen voor overleg. De school probeert zondagavond ook nog alle ouders op de hoogte te brengen. Burgemeester Yvonne van Mastrigt en de schooldirecteur komen dan met een reactie.
Maandag is er vanuit de GGD professionele begeleiding op school aanwezig om de kinderen op te vangen. In de school wordt bovendien een stilteruimte ingericht.