Nieuwe Expeditiebus gepresenteerd: 'De oude maakt een hoop lawaai, deze hoor je niet aankomen'

De nieuwe Expeditiebus
De nieuwe Expeditiebus © Luuk Sijbring/RTV Noord
Zoek niet meer naar de oude vertrouwde Expeditiebus van RTV Noord op je tv en in het straatbeeld, voortaan gaat de omroep op pad met een fonkelnieuw elektrisch busje. De wagen werd zaterdagmiddag in Tolbert gepresenteerd voor de fans van het programma, die meteen afscheid konden nemen van het iconische busje.
'De oude maakt een hoop lawaai. Deze hoor je niet aankomen', zegt presentator Derk Bosscher over de nieuwe bus. Een Volkswagen, net als zijn voorganger. De bus die nu met pensioen gaat, krijgt een plekje in het Nationaal Bus Museum in Hoogezand.
Het oude busje bij aankomst in Tolbert
Het oude busje bij aankomst in Tolbert © Luuk Sijbring/RTV Noord

Voor het laatst op pad

Presentator Derk Bosscher, onliner Marthijs Veldthuis en cameraman Jan Sliep gingen zaterdagochtend voor de laatste keer op pad met de bus. Een laatste keer reukelen. Een laatste keer gloeien. Nog even een kort babbeltje, een foto voor de socials en dan op pad.
Derk doet nog een paar rondjes over een rotonde. Onderweg naar Tolbert treft het Expeditieteam Klaas Bron. Hij is op pad met zijn eigen oldtimer en grijpt de kans om nog even met het iconische busje op de foto te gaan.

'Het kan nu nog!'

Eltje van Dijk komt de bus tegen in Leek en wil met de iconische wagen op de foto: 'Het kan nu nog! Ik ben heel benieuwd hoe de nieuwe bus eruit ziet.'
Het team rijdt vervolgens naar De Postwagen in Tolbert, waar de nieuwe bus gepresenteerd wordt. Het publiek wordt daar opgewarmd door zanger Burdy.
Zo werd de nieuwe bus onthuld:
Dit is de nieuwe Expeditiebus van RTV Noord
Bekijk de onthulling terug op Facebook:
Het nieuwe busje in beeld:
Joyce Kranenborg en Ronald Niemeijer met de nieuwe wagen
Joyce Kranenborg en Ronald Niemeijer met de nieuwe wagen © RTV Noord
Expeditiegangers vieren een feestje
Expeditiegangers vieren een feestje © Thijs Koetsier/RTV Noord
De nieuwe Expeditiebus van RTV Noord
De nieuwe Expeditiebus van RTV Noord © Erik Hogeboom/RTV Noord
De allerlaatste keer voor het oude vertrouwde Expeditiebusje