BV Veendam krijgt gemeente niet over de brug

VEENDAM - BV Veendam krijgt de gemeente niet over de brug om nog eens een keer de stadionhuur met een jaar op te schorten. Voor dat bedrag van 128.000 euro is 'absoluut geen ruimte' zegt burgemeester Ab Meijerman.
BV Veendam-directeur Henk Eising was dinsdag op het gemeentehuis om zijn twee weken geleden ingediende verzoek toe te lichten. Eising wilde graag het betalen van de onderhoudskosten (60.000 euro) en de stadionhuur (128.000 euro) met een jaar uitstellen. De gemeente had die bedragen voor het net afgelopen seizoen al opgeschort.
"Die onderhoudskosten, daar kunnen we een constructie voor bedenken. Maar de volledige huur niet", aldus Meijerman. "We sponsoren de club ook al met een bedrag van 50.000 euro per jaar."
Eising weet nu dat het heel moeilijk wordt om voor volgend seizoen een sluitende begroting in te dienen. De KNVB moet die voor 15 juni in bezit hebben. De club komt nog enkele tonnen tekort. "Ik heb nog gesprekken met een mogelijke nieuwe hoofdsponsor", zegt Eising. "Het kan alle kanten nog op."