Verhuizing kost meer tijd: eerste Duitse afvaart MS Romantika geannuleerd

De MS Romantika
De MS Romantika © Holland Norway Lines
Holland Norway Lines heeft de eerste afvaart vanuit het Duitse Cuxhaven, op dinsdag 18 april, moeten annuleren. De voorbereidingen voor het varen vanuit Duitsland duren volgens de rederij langer dan verwacht.
Op dit moment vaart de MS Romantika nog vanuit de Eemshaven naar het Noorse Kristiansand. Door het gebrek aan een eigen kade moest de rederij de afgelopen maanden meerdere afvaarten annuleren.

Verhuizing naar Duitsland

Om passagiers zekerheid te bieden, maakte HNL op 24 maart bekend vanaf half april uit te wijken naar Cuxhaven. Per 1 juni moet de boot vervolgens vanuit Emden gaan varen. ‘HNL werkt momenteel samen met de plaatselijke autoriteiten om de regelingen voor certificering, douane en verkeer, en operationele details af te ronden’, schreef de rederij in een persbericht.

Meer tijd nodig

De eerste afvaart vanuit Cuxhaven naar Noorwegen werd uiteindelijk gepland op dinsdag 18 april om 15.30 uur. Maar dat blijkt te kort dag. In een mail aan passagiers meldt HNL dat de verhuizing naar Duitsland ‘de nodige logistieke en operationele voorbereidingen met zich meebrengt’.
Een woordvoerder van HNL bevestigt de annulering vanwege 'operationele voorbereidingen'. 'Zoals je misschien kunt voorstellen moet er veel gebeuren voordat we de hele operatie goed en wel kunnen verhuizen.'
HNL heeft de eerste afvaart vanuit Duitsland nu twee dagen later gepland, op donderdag 20 april.

Excuses aan passagiers

In een brief aan passagiers biedt HNL excuses aan voor de geschrapte afvaart. 'We begrijpen dat dit vervelende gevolgen heeft voor de gasten en daar bieden wij onze oprechte excuses voor aan. We helpen ook nu de gasten bij het vinden van een alternatieve oplossing en/of tegemoetkoming.'