Groningers slachtoffer van brutale sieradenroof

GRONINGEN - De laatste tijd krijgt de politie steeds vaker meldingen van brutale sieraden-diefstallen door vermoedelijk Oost-Europeanen.
Vrijdagmiddag zat een 70-jarige vrouw uit Groningen op de Kornalijnlaan te wachten op de bus toen ze werd aangesproken door een Roemeense vrouw die haar gouden sieraden liet zien. De vrouw schoof ongevraagd ringen om de vingers en hing de vrouw kettingen om de hals. Toen de 70-jarige duidelijk maakte dat ze daar niet van gediend was verwijderde de Roemeense de sieraden en ging er vandoor. Op dat moment ontdekte de Groningse dat ook haar eigen gouden ketting was gestolen.
Op de Korreweg werd diezelfde middag een 30-jarige man uit Middelstum ook slachtoffer van een brutale diefstal. Hij werd aangesproken door een man en vrouw in een zilverkleurige BMW met een Duits kenteken. De bestuurder van de BMW bood de man gouden sieraden in ruil voor benzine. De Middelstummer ging daar echter niet op in. Terwijl de vrouw hem afleidde haalde de bestuurder de gouden ketting van de hals van de man. De politie stelt een onderzoek in.