NOM haalde vorig jaar bijna 138 miljoen euro aan investeringen binnen

Het kantoor van de NOM in Stad
Het kantoor van de NOM in Stad © %assetform.MIBSFotograaf%
De Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NOM) heeft vorig jaar, dankzij de komst van nieuwe bedrijven, ruim 170 arbeidsplaatsen gecreëerd in Noord-Nederland. Dat staat in het jaarverslag van de investerings- en ontwikkelingsmaatschappij.
De NOM heeft naar eigen zeggen zes bedrijven zo ver weten te krijgen dat ze zich in het Noorden hebben gevestigd. Die bedrijven zorgden voor een investering van 137,8 miljoen euro in Noord-Nederland, meldt RTV Drenthe.

Nieuwe trainingscentrum in Eemshaven

Volgens de investerings- en ontwikkelingsmaatschappij koos onder andere RelyOn Nutec, een bedrijf dat veiligheidstrainingen geeft, voor een nieuw trainingscentrum in de Eemshaven. Hier zal het bedrijf zich onder meer richten op de toenemende vraag vanuit de offshore windindustrie.
Het trainingscentrum in de Eemshaven
Het trainingscentrum in de Eemshaven © %assetform.MIBSFotograaf%

Tien miljoen euro winst

Ook heeft de NOM vorig jaar vanuit fondsen veertig investeringen gedaan in bedrijven in verschillende sectoren. Daarmee werd ruim 14 miljoen euro geïnvesteerd.
Ook investeerde de NOM in vijf nieuwe innovatieprojecten met een totale waarde van 13,4 miljoen euro. Het jaar 2022 werd afgesloten met een winst van 10,8 miljoen euro, met name door de verkoop van twee bedrijven.
Ook is de NOM door de drie noordelijke provincies gevraagd om TopDutch opnieuw op de kaart te zetten.