Transfer Andreas Granqvist naar Genoa bijna rond

GRONINGEN - Andreas Granqvist speelt volgend seizoen vrijwel zeker in de Italiaanse Serie A. De aanvoerder van FC Groningen kan bij Genoa een contract voor langere tijd tekenen.
FC Groningen-directeur Hans Nijland is nog voorzichtig over de op handen zijnde transfer van Granqvist. Hij laat weten dat er nog geen handtekening is gezet. Wel zegt hij een goed gevoel te hebben over de slagvaardigheid van de Italiaanse club. Hij voegt er aan toe dat op een aantal details na beide clubs het eens zijn over de deal. Over de hoogte van de transfersom doet Nijland geen mededelingen.
Glasgow Rangers en Galatassaray hadden zich ook gemeld bij FC Groningen om Granqvist aan te trekken. De Zweedse verdediger heeft zelf aangegeven het liefst in Italië te spelen.
Sporting Lissabon heeft afgelopen weekend een bod gedaan op topscorer Tim Matavz. FC Groningen vindt het bedrag wat de Portugezen boden te laag. Een transfer van de spits was sowieso al moeilijk geweest omdat Matavz het niet zag zitten om voor Sporting Lissabon te gaan spelen.