Donar zet Spirou Basket overtuigend aan de kant

Topscorer aan de kant van Donar Steph Branch strijdt om de bal met Spirou-speler Bine Prepelic © JK Beeld
De basketballers van Donar zetten hun opmars voort. Zaterdagavond werd in Martiniplaza Spirou Basket uit Charleroi met 69-55 verslagen. Hierdoor verschaft de ploeg van coach Andrej Stimac zich een prima uitgangspositie om zich rechtstreeks te plaatsen voor de halve finale van de play-offs.
Donar is na deze zege opgeklommen tot de vierde plek in de Elite Gold en is daarmee, met nog drie duels te spelen, tevens de best presterende Nederlandse ploeg op dit moment. De beste twee Nederlandse teams in deze grensoverschrijdende competitie kwalificeren zich meteen voor de halve eindstrijd om het nationaal kampioenschap.
Brandwijk: 'De zaal deed lekker mee'

Vijfde zege

Het was tevens de vijfde zege van Donar in de Elite Gold tegenover twee nederlagen. De Groningers begonnen onder aanvoering van uitblinker Steph Branch prima aan de wedstrijd tegen de Belgen die in de heenwedstrijd in Charleroi met 68-71 geklopt werden. Na het eerste kwart was het beslissende verschil met 25-17 al geslagen.

Verdedigende discipline

De verdedigende discipline van Donar was uitstekend. Spirou had de grootst mogelijke moeite om de defensie van de thuisploeg te slechten. Bij rust was voorsprong van acht punten precies intact: 37-29.
Branch: 'Het is moeilijk om dit team twee keer te verslaan'

Driepunter Branch

Ook na de onderbreking slaagden de Belgen er niet om dichterbij te komen. Een driepunter van Branch zorgde met nog een kleine drie minuten op de klok in het derde kwart voor een 49-35 voorsprong in het voordeel van Donar. Na dertig minuten basketbal was het 53-44 voor de withemden.
Samenvatting Donar - Spirou

Voorsprong niet in gevaar

In het laatste kwart kwam de voorsprong van Donar geen moment meer in gevaar en werd zelfs nog verder uitgebreid. Topscorer aan de kant van de Groningers was Steph Branch met veertien punten, hij pakte tevens tien rebounds. Clay Mounce was goed voor dertien punten. Donar stijgt door deze overwinning naar de vierde plek in de Elite Gold met 26 punten uit zeven duels.