Nieuwe tegenvaller voor MFA de Tirrel in Winsum: verpleeghuis kan nog niet verhuizen

De bouw van de Tirrel in Winsum is bijna klaar
De bouw van de Tirrel in Winsum is bijna klaar © Jeroen Berkenbosch/RTV Noord (archief)
Bewoners van verpleeghuis De Twaalf Hoven verhuizen later dan gepland naar de multifunctionele accommodatie de Tirrel in Winsum. De bestrating op het terrein is nog niet in orde.
De verhuizing naar het nieuwe gebouw stond voor deze week gepland. In de Tirrel komen naast de zorginstelling ook OBS De Tiggeldobbe, CBS De Piramiden, een sporthal, kinderopgang en horeca.
Er is nog geen nieuwe verhuisdatum bekend. 'Zodra we weten wanneer, dan zullen we dit bekendmaken', laat een woordvoerder van projectontwikkelaar Rottinghuis weten. Er wordt naar een 'snelle oplossing' gezocht. De ontwikkelaar weet niet hoe het kan dat de bestrating op zich laat wachten.
De vertraging heeft geen gevolgen voor de verhuizing van de andere gebruikers, zoals de scholen. Die verhuizen na de zomervakantie.

Meer tegenslagen

De afgelopen jaren is veel te doen geweest om de Tirrel in Winsum. De bouw van de accommodatie bleek miljoenen euro's duurder uit te vallen. Het bouwproject zou 23 miljoen euro kosten. De afgelopen jaren liep dat op tot 35,5 miljoen. Ook zijn fouten gemaakt bij de sollicitatieprocedure voor een directeur van het nieuwe gebouw, waardoor eerst een interim directeur wordt aangesteld.