Avis Wyatt vierde aankoop Flames

Avis Wyat
Avis Wyat © Acta Fotografie
GRONINGEN - De Amerikaan Avis Wyatt is de vierde nieuwe speler van Gasterra Flames. De 26-jarige basketballer heeft een contract voor één seizoen getekend.
Wyatt speelde een paar jaar geleden onder Arik Shivek bij Amsterdam en is dus geen onbekende voor coach Hakim Salem, die destijds de Amsterdamse jeugd coachte. "Hij is bekend in de Nederlandse competitie. Dat is belangrijk in een nieuw team, een paar bekende gezichten", zegt Salem.
Wyatt speelde afgelopen seizoen in Cyprus en plaatste zich met zijn team voor de finale. "Daarin maakte hij een overtuigende indruk", aldus Salem.
De 2 meter 11 lange Wyatt is gehaald als power forward, de positie die vorig seizoen vooral werd ingevuld door Jason Ellis. Wyatt heeft aanvallend echter betere statistieken en heeft een zuiver afstandsschot.
Flames heeft nu zes spelers onder contract staan. Oude bekenden Sander de Roos en Jason Dourisseau en nieuwkomers Ties Theeuwkens, Sergio de Randamie, Alex Wesby en Avis Wyatt. De transfer van Wesby is nog niet helemaal afgerond.
De club is nu in ieder geval nog op zoek naar een ervaren spelverdeler en een center voor onder de borden. Met spelverdeler Aron Royé is Flames nog in onderhandeling. Bekijk beelden van Avis Wyat