CDA-Kamerlid Agnes Mulder nieuwe directeur noordelijke werkgevers

Agnes Mulder
Agnes Mulder © ANP/Hollandse Hoogte/Dijkstra bv
Tweede Kamerlid Agnes Mulder (CDA) wordt de nieuwe directeur van werkgeversvereniging VNO-NCW MKB Noord. Ze volgt de eind vorig jaar vertrokken Ton Schroor op.
De in Assen wonende Mulder (49) begint op 1 juni aan haar nieuwe baan. Daarmee maakt ze haar huidige termijn als Tweede Kamerlid voor het CDA niet af. Mulder zit sinds 2012 in de Kamer, waar ze voor het CDA de woordvoering doet in het gasdossier en ook de portefeuille economie heeft.
Van daaruit houdt ze zich veel bezig met het midden- en kleinbedrijf, energie, duurzaamheid en innovatie.

'Terug naar mijn regio'

'VNO-NCW MKB Noord voelt voor mij als thuiskomen', zegt Mulder in een persbericht van haar nieuwe werkgever. 'Na tien jaar als volksvertegenwoordiger in Den Haag keer ik terug naar mijn regio. Ik kijk er naar uit om met de leden aan de slag te gaan op het gebied van energie, bereikbaarheid en werkgelegenheid voor een bloeiend Noord-Nederland.'

Begonnen bij ABN AMRO

Mulder begon na haar studies Engels en internationale betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Groningen in 1998 haar carrière in het bankwezen bij ABN AMRO. Ze was tot 2012 vestigingsleider bij het Drentse kantoor van de Kamer van Koophandel.
Haar politieke loopbaan begon ze in 2003 als Statenlid voor het CDA in Drenthe. Ze was ook fractievoorzitter van het CDA in de gemeenteraad van Assen. Daarna kwam ze in de Tweede Kamer. Bij de laatste verkiezingen in 2021 stond ze op plek acht van de CDA-kieslijst.