BBB presenteert Henk Emmens als kandidaat-gedeputeerde

Henk Emmens is de eerste beoogd BBB-gedeputeerde
Henk Emmens is de eerste beoogd BBB-gedeputeerde © BBB/Waterschap Noorderzijlvest
Het nieuwe provinciebestuur, dat moet bestaan uit BBB, PvdA, Groninger Belang en ChristenUnie, krijgt steeds meer vorm. Nadat de andere beoogde coalitiepartijen eerder al hun kandidaat-gedeputeerden bekendmaakten, geeft nu ook de BBB duidelijkheid. De verkiezingswinnaar schuift voormalig VVD-lid Henk Emmens als bestuurder naar voren.
Naar alle waarschijnlijkheid gaat de partij ook nog een tweede bestuurder leveren. Daarnaast heeft de partij het initiatief genomen om een speciale gas-gedeputeerde te presenteren. Diegene moet bij voorkeur geen politieke kleur hebben, maar wordt wel door de BBB aangedragen.

Ervaring

De 54-jarige Emmens is op dit moment woonachtig in het Drentse Peest, maar is volgens zijn partij van plan om te verhuizen naar Bad Nieuweschans. De beoogde bestuurder kent in elk geval de weg op het provinciehuis: hij was er van 2001 tot 2008 werkzaam als beleidsmedewerker.
In diezelfde periode was hij in de gemeente Noordenveld raadslid namens de VVD. Verder is hij werkzaam geweest bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) en was hij enige tijd verantwoordelijk voor het commerciële beleid van basketbalclub Donar. Emmens was bovendien lijsttrekker voor BBB bij waterschap Noorderzijlvest.

Overige kandidaten

Met het bekendmaken van de eerste BBB-gedeputeerde wordt de samenstelling van het nieuwe provinciebestuur weer wat duidelijker.
De overige partijen hadden al bekendgemaakt welke kandidaat-bestuurders zij naar voren schuiven. Namens de ChristenUnie is dat Johan Hamster, de PvdA geeft Tjeerd van Dekken opnieuw het vertrouwen en Groninger Belang maakt met Bram Schmaal haar debuut in de coalitie.