'Rehwinkel moet prioriteiten stellen'

GRONINGEN - Er is steeds meer kritiek op het functioneren van burgemeester Rehwinkel van Groningen. Veel raadsleden vinden dat Rehwinkel zich meer moet richten op de inhoud in plaats van het doorknippen van linten.
PvdA-fractievoorzitter en partijgenoot Arjan de Rooij vindt dat Rehwinkel de komende jaren in zijn agenda prioriteiten moet stellen. VVD-fractievoorzitter Joost van Keulen deelt deze kritiek. Robert Prummel, de fractievoorzitter van de Stadspartij, vindt dat Rehwinkel "een verdiepingsslag" moet maken. Ook buiten de raadszaal zijn er kritische geluiden: onder ambtenaren heeft Rehwinkel de bijnaam ''PR winkel".
In een artikel in het Dagblad van het Noorden, waarvoor 30 mensen zijn gesproken, wordt gesteld dat Rehwinkel te veel bezig is met zijn rol als burgervader en te weinig met het inhoudelijke werk op het stadhuis.
Naast de kritiek roemen de raadsleden Rehwinkels onpartijdigheid en zijn aanpak van het veiligheidsbeleid. Binnenkort heeft Rehwinkel zijn eerste functioneringsgesprek met de Groningse gemeenteraad. Burgemeester Rehwinkel zelf was zaterdag niet bereikbaar voor commentaar.