Donar verliest in Mechelen na spannende slotfase

Willem Brandwijk tijdens een eerdere thuiswedstrijd tegen Mechelen
Willem Brandwijk tijdens een eerdere thuiswedstrijd tegen Mechelen © JK Beeld
De basketballers van Donar hebben met een zeer klein verschil verloren in de Elite Gold-groep. De Groningers verloren in België na een spannend slot met 74-72 van Kangoeroes Basket Mechelen.
Op voorhand was het een duel tussen twee ploegen in vorm. Mechelen stond derde in de Elite Gold met zes keer winst en één keer verlies. Donar won vijf van de zeven duels, waaronder de laatste drie.

Sterk begin Donar

Donar begon goed in Mechelen (10-15). Maar na een run van de thuisploeg stond het na tien minuten 17-15. Halverwege was de stand juist weer licht in het voordeel van de ploeg van coach Andrej Stimac.

Mechelen neemt de leiding

Na drie kwarten hadden de Belgen juist weer een voorsprong opgebouwd: 60-54. In het laatste bedrijf kwam Donar langzaam dichterbij. Clay Mounce zorgde 28 seconden voor tijd met een driepunter voor een gelijke stand (72-72). Vervolgens maakte Wen Mukubu tien seconden voor tijd de winnende score, want de laatste aanval van Donar mocht vervolgens niet meer baten.
Willem Brandwijk en Viktor Gaddefors waren topscorers aan de kant van Donar, met elk veertien punten.

Programma

Zaterdagavond speelt Donar vanaf 19.30 uur opnieuw tegen Mechelen. Dan zijn de Belgen te gast in Martiniplaza. Dat duel is live te volgen via een stream op deze website. Op vrijdag 28 april spelen de Groningers het laatste duel in de Elite Gold, uit tegen Filou Oostende. Daarna beginnen de nationale play-offs.