Lycurgus haalt toptalent uit Drenthe: 'Aanvallen is het beste in mijn spel'

Guus Boer in actie namens Jong Oranje
Guus Boer in actie namens Jong Oranje © Lycurgus
Guus Boer is de eerste nieuwe speler die is vastgelegd door volleybalclub Samen Lycurgus voor komend seizoen. Het 19-jarige talent uit Dwingeloo tekent een contract voor één jaar met een optie voor nog een seizoen.
Guus Boer speelt als passer-loper en kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor Talentteam Papendal. Daarnaast is hij een vaste waarde in Jong Oranje.

'Ik geef nooit op'

Boer is blij met de volgende stap in zijn carrière. 'Toen ik net begon met volleybal volgde ik de club al. Het is in mijn ogen een van de beste clubs van Nederland en ik ben blij dat ik mag aansluiten. Ik had andere opties, maar Lycurgus spreekt me als organisatie meer aan', aldus de student bouwkunde, die zichzelf typeert. ‘Ik ben een rustige speler en zeker niet te druk in het veld. Je weet wat je aan me hebt. Ik doe altijd mijn best en geef nooit op. Het aanvallen is denk ik het beste in mijn spel.’

Selectie volgend seizoen

Met het vastleggen van Boer heeft Lycurgus voor volgend seizoen drie spelers onder contract staan. Eerder werd al bekend dat middenman Luuk Hofhuis langer blijft. Libero Jeffrey Klok heeft een doorlopend contract. Tieme de Jong, Geoffrey van Gent en Ferdy van Dijk vertrekken bij Lycurgus.