Zangeres Erikah Karst in de Muziekfabriek

Erikah Karst in de studio van Radio Noord
Erikah Karst in de studio van Radio Noord
De Drentse Erikah Karst was vanmiddag te gast in de Muziekfabriek van Radio Noord. Ze vertelde over haar nieuwe album 'Lef' dat onlangs is verschenen.
Vorige maand verscheen Erikahs vierde cd. Het album 'Lef' is het tweede album met alleen liedjes in het Nederlands. Om opnieuw in het Nederlands te zingen is een bewuste keuze. 'Dit voelt goed. Dit is het pad is dat ik moet bewandelen. Het maken van de cd was van begin tot eind een feestje', zei Erikah tegen presentator Karel Oosterhuis.
Het liedje 'Hoe' schreef Erikah speciaal voor haar zoon die binnenkort vijf wordt. 'Hij vindt het nu heel gaaf dat er een liedje op mijn cd speciaal voor hem is. Misschien komt er een tijd dat hij dat niet stoer vindt, maar dat zien we dan wel'. Veel liedjes op haar cd heeft Erikah samen met haar broer René Karst geschreven.
Erikah komt uit een muzikale familie. Haar moeder Jannie en haar broer René vormden jarenlange het populaire Duo Karst. Erikah volgt een opleiding aan het conservatorium in Zwolle en de Academie voor Lichte Muziek in Hilversum.
In 1997 debuteerde ze met het album 'Grown woman'. Drie jaar later verscheen 'Buellton diaries'. Haar eerste Nederlandstalige cd verscheen in 2009 onder de titel 'Eigenwijs'.