Wouter Haan wint 'eigen' Omloop van Bedum

BEDUM - Wouter Haan heeft dinsdagavond in zijn eigen dorp de Omloop van Bedum gewonnen. De wielrenner van Ruiter Dakkapellen was de hele avond in de aanval in een groep van vier. Twee rondes voor het einde reed hij solo naar de finish.
"Bedum bedankt", zei Haan toen hij over de finish was gekomen. De inwoners van Bedum scandeerden de naam van hun dorpsgenoot veelvuldig. Een spannende omloop was het eigenlijk nooit, omdat Haan al na drie van de 53 ronden wegreed, samen met Folkert de Haan (Groningen), Christoph Haxen (Duitsland) en Frank Wierstra (Burgum).
De Omloop van Bedum is alweer de vijfde overwinning van Haan dit seizoen. Hij was net teruggekeerd van een trainingskamp in de Ardennen. Komend weekeinde rijdt hij het NK voor beloften in Ootmarsum.
Haxen eindigde op zes seconden van Haan. Tien seconden daar achter won De Haan (vorig jaar winnaar in Bedum) het sprintje om plek drie van Wierstra. Jeroen Keizer reed de snelste ronde. Hij legde de 1,96 kilometer af in twee minuten, 21 seconden en 94 honderste.