Leekster Eagles-coach belaagd, wedstrijd gestaakt

De stand was 1-3 op het moment van staken
De stand was 1-3 op het moment van staken © Henk Elderman/RTV Noord
De uitwedstrijd van Leekster Eagles tegen ZVV Den Haag is gestaakt. Na vijf minuten in de tweede helft ontstond er tumult nadat coach Gerald Baars van de Haagse club probeerde om Leekster Eagles-trainer Bas Lulofs te slaan.
De wanordelijkheden begonnen toen Baars het veld inliep, omdat hij het niet eens was met een beslissing van de scheidsrechter. Daarop gaf Lulofs aan dat dat niet geoorloofd is.

Rode plek en schrammetje

'Ik zei dat hij niet zomaar het veld in mag lopen. Hij (Baars, red.) liep op mij af en maakte een slaande beweging en schampte mij aan het hoofd. Ik raakte uit balans en viel op de grond. Teammanager Riekus van de Velde was aan het filmen. Toen Baars dat zag, wilde hij ook hem te lijf gaan. Hij was ervan overtuigd dat ik hem geduwd had, maar dat kon helemaal niet. Daarvoor stonden we te ver van elkaar vandaan', vertelt een geschrokken Lulofs. Hij liep wat lichte verwondingen op. 'Ik heb alleen een rode plek en een schrammetje in de nek.'

Hectisch

Baars kreeg de rode kaart van de scheidsrechter. In het tumult dat ontstond, kreeg ook een aantal spelers het met elkaar aan de stok. De scheidsrechter besloot vervolgens om het duel voor een kwartier stil te leggen. 'Het was allemaal heel erg hectisch en hij kwam in die periode ook nog onze kleedkamer binnen om verhaal te halen. Ik heb al heel veel meegemaakt, maar nog nooit dat ik belaagd werd door de trainer van de tegenstander. Hij heeft eerder wel een keer eerder met een opgestoken vinger voor me gestaan. Ik kan wel stellen dat er geen klik tussen ons is. Ik ga hem dan ook niet uitnodigen voor mijn verjaardag', aldus Lulofs.

Definitief gestaakt

Beide teams wilden wel verder spelen na de afkoelingsperiode, maar de scheidsrechter vond verder spelen niet verantwoord en staakte het duel definitief. De KNVB moet besluiten of en wanneer de wedstrijd wordt uitgespeeld. 'Wij hebben in ieder geval geen zin om voor vijftien minuten voetbal naar Den Haag te reizen', stelt Lulofs.
Leekster Eagles stond op het moment van staken met 3-1 voor. De doelpunten kwamen op naam van Karim Layeb, Erolind Derguti en Fabio de Matos Fernandes.