Vijfjarige nichtjes doen mee aan motorcross in Veendam

Sia's nichtje tijdens de motorcross
Sia's nichtje tijdens de motorcross © RTV Noord
De jongste categorie voor motorcrosses in Veendam is 5-12 jaar. Het team van Expeditie Grunnen ging erlangs om te kijken hoe dat eraan toegaat en kwam terecht in een motorcross-familie.
De vijfjarige Sia van der Steen is een van de deelnemers. 'Het is met de paplepel ingegoten', vertelt moeder Tineke. 'Het zit in de familie, ze ging altijd mee met mijn zwager en zo is zij er zelf ook op beland.'
Tineke deed ook aan motorcross, maar niet in wedstrijden. Dochter Sia beleeft er plezier aan. 'Het gaat leuk', zegt Tineke.
Sia op haar motorcross
Sia op haar motorcross © RTV Noord

Hardnekkig virus

Ook Sia's nichtje (5) zit al jong op de motor. 'Ja', zegt moeder Laura. 'We hebben een heel hardnekkig virus. Dat heet het motorvirus.' Zelfs ondanks het gevaar blijft de sport populair in de familie. 'Het is zo hardnekkig dat ze er toch elke keer weer opstappen. Het is hun lust en hun leven en daar ga je dan in mee.'
De twee nichtjes
De twee nichtjes © RTV Noord
Zij heeft zelf weinig met de sport. 'Ik heb een wederhelft die zelf ook coureur is, en die kinderen worden ermee besmet.' En die vonden het een leuke ochtend, zo is de conclusie. Ondanks een kleine val van Sia.
Dit in meer in deze uitzending van Expeditie Grunnen:
Vijfjarige nichtjes deelnemers van de motorcross in Veendam