Nick & Simon in de Muziekfabriek

Nick en Simon in de Muziekfabriek
Nick en Simon in de Muziekfabriek © archief
Het populaire duo Nick & Simon kwam donderdagmiddag naar de Muziekfabriek. Ze vertelden over hun Amerikaanse avontuur, hun Engelstalige liedjes en het nieuwe liedje 'Een zomer lang'.
Onlangs waren Nick Schilder en Simon Keizer een week lang in de Verenigde Staten. Ze gingen langs belangrijke muzieksteden als Memphis, New Orleans en Nashville. Speciaal voor hun reis hebben Nick & Simon Engelstalige versies gemaakt van hun hits 'Pak maar m'n hand' en 'De dag dat alles beter is'.
Het tv-programma over die reis 'The American dream' is heel positief ontvangen. 'De
reacties zijn overweldigend, het programma trok vanaf het begin zo'n miljoen kijkers. Dat doet je goed', aldus Simon tegen presentator Karel Oosterhuis. Nick vulde aan door te zeggen: 'Voorlopig hebben we geen plannen om een cd met Engelstalige liedjes uit te brengen. Het was voor ons een uitstapje, zoals we wel vaker in het Engels zingen tijdens concerten. Ik denk dat het voorlopig bij deze single met drie bonustracks blijft'.
In oktober van dit jaar staat het duo in het Gelredome in Arnhem met een serie 'Symphonica in Rosso'-concerten. Daar zijn Acda en de Munnik, de 3Js en Pearl
Jozefzoon te gast. 'Het kost een jaar voorbereiding, zo'n serie concerten. We gaan dat met Guido's Orchestra doen, een 50-koppig orkest.'
De nieuwe single van Nick & Simon heet 'Een zomer lang'. Nick schreef het liedje in het vliegtuig onderweg naar Cuba. Het nummer is terug te vinden op de cd 'Fier'. Wanneer er een nieuwe cd verschijnt is nog niet duidelijk. 'We hebben een heel druk schema, we gaan weer tv-opnames maken voor 'De Zomer Voorbij', we gaan Symphonica in Rosso doen, jureren bij 'The Voice of Holland', dat is wat ons de komende maanden te wachten staat', aldus Nick Schilder.