Volg de kabinetsreactie op eindrapport gaswinning Groningen bij RTV Noord

Mark Rutte (links) en Hans Vijlbrief op het Provinciehuis in Groningen
Mark Rutte (links) en Hans Vijlbrief op het Provinciehuis in Groningen © Siese Veenstra/ANP
Minister-president Mark Rutte en staatssecretaris Hans Vijlbrief van Mijnbouw zijn dinsdag in Garmerwolde voor een formele reactie van het kabinet op het rapport van de parlementaire enquêtecommissie gaswinning Groningen. Het is live te volgen via RTV Noord.
Rutte en Vijlbrief presenteren hun reactie aan inwoners van het aardbevingsgebied en om 14.00 uur is er een persmoment. De persconferentie zal ongeveer een half uur duren. Rutte en Vijlbrief geven daarin de kabinetsreactie en daarna is er de gelegenheid voor journalisten om vragen te stellen. Vervolgens gaan de twee bewindspersonen achter gesloten deuren in gesprek met de aanwezige inwoners.

Live bij RTV Noord

RTV Noord zendt de persconferentie live uit. Om 13.50 uur begint een speciale uitzending die je op tv en via een livestream op de website en app kunt volgen. Ook is de registratie te zien via onze Facebookpagina 'Groningen Sterk' en op ons YouTube-kanaal. Na afloop geven onze verslaggevers tekst en uitleg. Je ziet in die uitzending ook de eerste reacties op het standpunt van het kabinet.
Heb je geen tijd om naar de presentatie te kijken? Je kunt het ook volgen via ons liveblog. Dat openen we om 13.50 uur.
Om 18.00 uur is er een extra lange Noord Vandaag-uitzending die geheel in het teken staat van deze dag. Aan tafel zitten onder anderen staatssecretaris Hans Vijlbrief van Mijnbouw, voorzitter Jan Wigboldus van het Groninger Gasberaad, aardbevingsgedupeerde Frouke Postma-Doornbos en verslaggever Martin Drent. De uitzending wordt elk uur herhaald.