Onderhoud aan Scheemder brug uitgesteld door broedende zwaluwen

Een zwaluwnest
Een zwaluwnest © ANP
De werkzaamheden aan de Eexterbrug in Scheemda worden tot september uitgesteld, omdat zwaluwen en zwaluwnesten onder de brug zijn getroffen. Het onderhoud wordt daarom uitgesteld tot na het broedseizoen.
De aangekondigde werkzaamheden aan de Slochterbrug in Sappemeer gaan wel door. De brug over het Winschoterdiep krijgt vanaf maandag 1 mei een opknapbeurt.
Een woordvoerder over de geplande werkzaamheden: ‘De brug wordt grondig schoongemaakt en krijgt een nieuwe verflaag. Ook voeren we reparaties uit aan het asfalt en beton.’
Zolang de zwaluwen broeden, moet het onderhoud op zich laten wachten. ‘Wij moeten wachten tot het broedseizoen voorbij is. Dat heeft verder geen gevolgen, behalve dat de werkzaamheden op een ander moment moeten plaatsvinden.’

Gestremd voor deel van het verkeer

De brug in Sappemeer is tot en met 9 juni gestremd voor al het gemotoriseerde verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen de brug wel blijven gebruiken. Voor de scheepvaart worden de bruggen eenmaal per uur bediend. Verkeer kan tijdens de stremming van de Slochterbrug omrijden via de Noordbroeksterbrug in Sappemeer.