De Straat 12,5 jaar op Radio Noord

Donderdag 30 juni bestaat De Straat 12,5 jaar. Elke werkdag om 12.45 uur praat Piet van Dijken op Radio Noord live met passanten over een actueel onderwerp. De allerleukste was de aflevering over de affiniteit van de Nederlandse man met zijn broodtrommeltje.
Piet kwam de ideale man voor dit item zomaar tegen. Hij werkte al 30 jaar bij dezelfde baas en gebruikte ook al 30 jaar dezelfde broodtrommel. Deze werd elke avond keurig netjes door zijn vrouw afgewassen en de volgende ochtend weer gevuld met verse boterhammen. Hup onder de snelbinders en fietsen maar.
Het was ontroerend met hoeveel liefde deze man over zijn broodtrommeltje vertelde. Bij warm weer liep de jam wel eens door de kaas, maar dat maakte hem niets uit. Hij at het gewoon op. Immers, waar het heen ging was het ook niet zo mooi. Wanneer hij dan weer thuis kwam zette zijn eega de trommel ogenblikkelijk onder de hete kraan. Het was best wel een smeerboudel geworden. Zo langzamerhand was de man wel aan een nieuwe trommel toe, maar tegen het afscheid nemen zag hij op. Ach, het trommeltje was ietwat verkleurd, maar eigenlijk kon het nog best. Nee, zo'n band als met deze broodtrommel kreeg hij toch nooit weer.
Een niet meer weg te denken categorie in De Straat zijn de zogeheten doorlopers. Wat Piet ook probeert, ze zijn niet te vermurwen. Zij lopen veel liever een Straatje om dan door die Van Dijken lastig te worden gevallen.
Iedere werkdag om 12.45 uur is het weer zover. Piet van Dijken zal er zeker zijn. Op de kop van de Herestraat. Hij is er klaar voor, hopelijk u ook. Ventileer uw opinie, geef uw mening! Dat is waar De Straat voor is bedoeld. Nu al 12,5 jaar.