liveblog | 27 april

112-nieuws donderdag 27 april: Verdachte steekpartij aangehouden • Drie gewonden bij ongeval Blijham

In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 27 april, 19:25 uur
19:25

Slachtoffer steekpartij is man (19) uit Ten Boer, verdachte aangehouden

De persoon die woensdagavond bij een steekpartij in Ten Boer zwaargewond raakte, is een negentienjarige man uit die plaats. Dat heeft de politie donderdag laten weten.
De toedracht van het steekincident is nog onduidelijk. De politie hield donderdagmiddag één verdachte aan. 'Mogelijk zijn er meer betrokkenen', aldus de politie.
De politie liet eerder weten op zoek te zijn naar drie verdachten. 'Ons onderzoek gaat door. Zo zoeken we nog naar de inzittende(n) van de witte auto die getuigen zagen wegrijden.'
Politie op het plaats delict
Politie op het plaats delict © Venema Media
13:25

Drie gewonden bij ongeluk Blijham, twee slachtoffers naar ziekenhuis

Bij een ongeluk tussen een 28-jarige motorrijder en twee fietsers op de Winschoterweg bij Blijham zijn donderdagmiddag drie gewonden gevallen, laat de politie weten. De motorrijder uit Oldambt moest vanwege zijn verwondingen naar het ziekenhuis worden overgebracht, evenals een van de fietsers, een 21-jarige vrouw uit Blijham. De andere fietser kon ter plekke worden behandeld door ambulancepersoneel.
Naast meerdere ambulances werd een Mobiel Medisch Team opgeroepen, dat snel specialistische zorg kan verlenen in spoedgevallen. De Winschoterweg bij Blijham was ten tijde van het ongeluk afgesloten voor verkeer. De politie onderzoekt hoe het ongeluk kon gebeuren.
Hulpdiensten bij de plek van het ongeval bij Blijham
Hulpdiensten bij de plek van het ongeval bij Blijham © 112 Groningen
13:15

Twee zakkenrollers opgepakt tijdens Koningsnacht

De politie heeft tijdens Koningsnacht in de Groninger binnenstad twee zakkenrollers aangehouden. Bij hen werden zeven telefoons aangetroffen die vermoedelijk gestolen zijn. Beiden zijn opgespoord dankzij 'een alerte burger', schrijft de politie.
Hoe de verdachten te werk gingen, is niet bekend. Mensen die hun gestolen toestel op de politiefoto herkennen wordt gevraagd aangifte te doen.
De vermoedelijk gestolen telefoons
De vermoedelijk gestolen telefoons © Politie
04:15

Scooter in vlammen op in Stad

Een scooter is in de nacht van woensdag op donderdag in brand gevlogen aan het Damsterdiep in de stad Groningen. Bij aankomst van de brandweer was van het voertuig al niet veel meer over. Hoe de brand kon ontstaan is nog niet bekend.
De scooter ging volledig in vlammen op
De scooter ging volledig in vlammen op © Venema Media
02:40

Woningbrand in Nietap

In een woning aan de Frans Halsstraat in Nietap heeft in de nacht van woensdag op donderdag brand gewoed. De brandweer werd rond 02.40 uur gealarmeerd, drong het huis binnen en bluste het vuur. Na zo'n halfuur was de situatie onder controle en vertrokken de hulpdiensten weer. Waar in de woning de brand precies was, is niet bekend.
Tijdens de brand werd het gezin dat de woning tijdelijk moest verlaten, opgevangen in de dienstwagen. Na het blussen konden de bewoners weer terug hun huis in. Over de oorzaak van de brand is nog niks bekendgemaakt.
De brandweer in Nietap
De brandweer in Nietap © Persbureau Meter